Wednesday, January 21, 2015

YritysAmiksen starttitapahtumat pidettiin 7.1.2015

Noukin kyytiini alueen päälehden toimittajan ja valokuvaajan kevätlukukauden ensimmäisenä työpäivänä. Tarkoituksenamme on tehdä kierros YritysAmiksen virallisen aloituksen merkeissä. Rengasmatka luonnovara-alalle, liiketalouden alalle ja lopulta kulttuurialalle tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia Kainuun ammattiopiston uudesta oppimisen mallista.

Toimittaja kertoo rehellisesti pohjustukseksi, ettei tiedä etukäteen oikeastaan mitään YritysAmiksesta - mikä sen tarkoitus on ja mitä se vaikuttaa niin opiskelijoiden kuin opettajienkin rutiineihin. Näin kierroksen tehtyämme, kolmentoista haastatellut ihmisen jälkeen ja valmiin jutun luettuani voin reilusti antaa kiitoksen toimittajalle. Hannu Mustonen - en olisi itsekään osannut asiaa paremmin sisäistää. Ja vielä pystymetsästä.

Torstaina, 8. tammikuuta 2015 julkaistussa Kainuun Sanomien jutussa toimittaja kiteyttää muutoksen: ´Painopiste siirtyy opettaja- ja ainekeskeisyydestä entistä tarkemmin opiskelijan osaamiseen ja sen kartuttamiseen´. Kaikki tulee muuttumaan fyysisistä ympäristöistä lähtien. Voimme ilolla julkistaa, että opiskelijat ovat oppilaitoksemme tähtiä!


Minulle itselleni erityisen tärkeää on, että opiskelijat ovat olleet kiinnostuneita uuden toimintamallin tuomista haasteista ja mahdollisuudesta vaikuttaa siihen. Niin luonnonvara-, liiketalous, kuin kulttuurialallakin lukukausi avattiin YritysAmiksen merkeissä. Kaikissa avaustilaisuuksissa kerrottiin, kuinka YritysAmiksen uusi opetustapa lisää opiskelijoiden ja työntekijöiden viihtyisyyttä ja tuloksena on hyvän mielen koulu. Pidämme kirkkaana mielissä, että teemme tätä opiskelijoiden hyväksi.

Tämän kirjoituksen julkistamiseen mennessä YritysAmis on päässyt jo hyvään etusuoran vauhtiin. Tähän blogiin kirjoitamme tuntoja ja tunnelmia YritysAmiksen taipaleelta. Kirjoittajina ovat luonnonvara-alalta Renne Sänisalmi, liiketalouden alalta Auli Eronen sekä kulttuurialalta Marko Karvonen ja Juha Kauppinen.

Odotamme lukijoiltamme kommentteja, ideioita ja palautetta. Tervetuloa YritysAmiksen kelkkaan.

Marko Karvonen
opettaja, hankesuunnittelija, YritysAmis


No comments:

Post a Comment